10:00

Stureby SK

Referat: Tyresö FF - Stureby SK

Det hör verkligen inte till vanligheterna när vi möter jämnåriga tjejer men i morgonmatchen mot Tyresö förlorade vi mot ett lag som för dagen var klart bättre än oss spelmässigt. Hatten av för ett fint passningsspel och flera individuellt skickliga spelare.

Den första halvleken blev jämn och böljande med flera chanser åt bägge håll. Det kändes dock rätt tidigt att de lyckades stänga ner oss så att vi inte fick vårt vanliga flyt i spelet, och dessutom lyckades de med skicklighet spela sig ur vår press. En tät och jämn halvlek slutade 0-1.

I andra startar vi med ett lite rakare spel och skapar direkt några fina lägen, men den sista skärpan saknades för att få utdelning. Ju längre halvleken går, desto mer tar Tyresö över och de utnyttjar att vi inte hittar rätt i positionsspelet.

Matchen slutar fullt rättvist med Tyresö-seger med 2-0, siffror som dessutom var något i underkant, då vi uppträder rejält virrigt i slutet av matchen.

Det är bara att dra lärdomar av denna förlust, och vi kan återigen konstatera att vi blir lite vilsna när vi inte själva får styra allt spel som vi brukar. Fler matcher mot spelskickliga lag är nog vad som krävs för att även kunna hantera ett spel där vi är mer noggranna i positionsspel och vårdande av bollen.